Vendéglátás

Simigh Családi Pincészet, Gyönk

Tolnai Borvidék

Vendéglátás

Szállás

A hozzánk látogató borturisták rendelkezésére áll 9 fő kényelmes elszállásolására alkalmas vendégházunk (ahol kipihenhetik a borkóstoló fáradalmait). A ház 5 perc sétára található a borozótól, ahol a borkóstolókat tartjuk.

A szálláshelyen jelenleg 3 db két- és egy háromágyas szoba várja a vendégeket, melyekhez saját fürdőszoba is tartozik.

A közös helyiségek: teljesen felszerelt konyha, étkező pedig kiválóan alkalmassá teszik baráti társaságok, családok számára is. A házhoz egy nagy terasz és udvar is tartozik, valamint a közvetlen szomszédságában játszótér és élelmiszerbolt is található.

A közeljövőben lehetőség nyílik még sporthorgászatra és lovaglásra is.

Borkóstoló

Élvezni egy bort sokkal több, mint kóstolni vagy fogyasztani.

A kóstoló alkalmával borainkon keresztül mutatjuk be ültetvényünket, a pincét, filozófiánkat és jövőbeli terveinket. A borkóstoltatás mindig az éppen aktuálisan forgalomban lévő borainkból történik. Közben borkorcsolyát kínálunk vendégeink igénye szerint.

Természetesen lehetőség nyílik palackos boraink vásárlására, mindezt pinceáron értékesítjük a helyszínen.

Előzetes telefonos egyeztetés után, nagy örömmel fogadunk baráti társaságokat.
Maximális létszám: 40 fő

További lehetőségek a közelünkben

Tamási Thermal Spa

Kellemes napokat tölthetnek a természeti kincsekben gazdag vidéken, akik Tamásiba látogatnak fürdőzni. A fürdő vize magas sótartalmú, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva végtagízületi, gerinc- és csípőízületi porckopásos elváltozásoknál, baleseti és ortopédiai károsultak utókezelésére alkalmas.

A vidék kedvező éghajlati klímája, a termálfürdő nyugodt környezete, tiszta levegője kellemes pihenéssel, kikapcsolódással járul hozzá az itt eltöltött pihenéshez.

Regölytől Tamásiig kerékpárút áll rendelkezésre.

További lehetőségek a közelünkben

Élménybirtok Bikal

Az egész évben látogatható Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok közreműködésével.

Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés a századokon átívelő időutazásra, mely a középkori faluban veszi kezdetét. A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára:

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet.

Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik: egymást érik a középkori iparosok műhelyei; a fogadó ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit; az Apródképző pedig a korabeli lovagi és persze apródi életbe enged betekintést, miközben az érdeklődő akár maga is középkori harcossá válhat egy kis időre.

Az Élménybirtok városon kívüli része a tettek mezeje. A hatalmas főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol fiatal és idősebb egyaránt rácsodálkozhat a középkor küzdelmes, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára, s ezzel együtt testközelből ismerheti meg a korabeli katonák életének meghatározó momentumait.

További lehetőségek a közelünkben

Pacsmagi halastavak természetvédelmi terület

Az 1990-ben kialakított Természetvédelmi Terület Tamási határában, a Koppány folyó völgyében helyezkedik el. Itt főleg vizes élőhelyek, illetve kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A védett terület kialakítását elsősorban az e térségben meghatározó jelentőségű, gazdag fészkelő és vonuló vízimadár-fauna indokolta. A tórendszer gém- és récefélék fontos költőhelye, többek között rendszeresen fészkel itt nagy kócsag, bakcsó, törpegém, szürke és vörös gém.

A Pacsmagi-tavak az egyik legfontosabb hazai élőhelyét jelentik a fokozottan védett cigányrécének. A megfigyelések szerint a hazánkban észlelt madárfajok több mint fele előfordult már itt, s számos madárfaj mennyisége elérte a "nemzetközi jelentőségű terület" kialakításához szükséges értéket. A védett területről információkat adnak az ott elhelyezett tájékoztató táblák.

További lehetőségek a közelünkben

Ozorai Várkastély

Ha van romantikus lovagvár Magyarországon, akkor Ozorai Pipó várkastélya egészen biztosan az! Ahogyan áll ez a masszív, szögletes kora reneszánsz épület az ozorai várhegy tetején, amelynek a kapuján belépve mintha egy firenzei palota udvarára csöppenne a látogató.

A reneszánsz hangulatát idézi a Tolna megyei Ozora várkastélya, amelyet a firenzei kereskedőcsalád sarja Filippo Scolari (1369–1426), ahogy Magyarországon nevezték, Ozorai Pipó építtetett.

Zsigmond király híres törökverő lovagját, a magyarok által Ozorai Pipóként emlegetett férfiút a szerelem láncolta Ozorához. Miután nőül vette a vidék urának leányát, Ozorai Borbálát, nagyszabású építkezésbe kezdett a páratlan szépségű, friss vizű patakokkal átszelt településen.

Pipó otthonául és gazdaságának központjául szolgáló épülete nem igazán hasonlított a korabeli várakra. Díszítése leginkább az itáliai városi palotákra emlékeztetett.

További lehetőségek a közelünkben

O.Z.O.R.A. Fesztivál

Az O.Z.O.R.A. Fesztivál Magyarország legnagyobb és Európa második legnagyobb nemzetközi pszichedelikus/goa fesztiválja, a világ minden tájáról érkeznek látogatók, ebben a pár napban több tízezer ember látogatja meg a „Paradicsom”-ot.

Az évről évre idelátogató közönség egy olyan közösséget alkot, amelyet a pszichedelikus zene szeretetén kívül a környezettudatosság, az érzelmi intelligencia és a spirituális fogékonyság köt össze.